Háztetők

Acoperis cu sarpanta din lemn

Minden épület egyik meghatározó eleme a tető, amely kettős rendeltetéssel bír. Egyrészt védelmet nyújt az időjárás viszontagságai (hó, eső, szél, napsütés) elől, másrészt számottevő módon alakítja az épület küllemét, esztétikáját. A tető minősége számottevő módon befolyásolja az épület élettartamát, amin takarékoskodni nem célszerű. A tervezéstől a kivitelezésig, a tető elkészítése preciz, pontos munkát igényel,ezért ajánlatos a munkálatokat egy, a szakterületen jártas cégre bízni.

 

Tipuri de acoperis

Föbb tetőtipusok a következők: sátortető, nyeregtető, félnyeregtető, kontytető, csonkakontytető, toronytető, kúptető, kupolatető, manzárdtető stb. A tető hajlásszögének függvényében megkülönböztetünk lapostetőt, melynek hajlásszöge 8o – nál kisebb, illetve magastetőt, ahol a hajlásszög nagyobb 15o-nál. A háztetők meghatározó alkotó eleme a tetőszerkezet, amely komplexitásának függvényében lehet üres fedélszékes, állószékes szelemenes, bakdúcos szelemenes, illetve döltszékes fedélszerkezet.

 

Acoperis doua scaune
 • A tetőszerkezetek legegyszerűbb típusa az üres fedélszék, amely a kötőgerendán illetve a födémgerendán kívül pusztán két egymásnak támaszkodó szarufából áll.
 • Állószékes szelemenes fedélszékeket alkalmaznak ott, ahol a fedélszék és oszlopai a padlástér esetleges hasznosítását nem zavarják. 
 • Alacsony hajlású tető esetén megfelelő választás a bakdúcos szelemenes fedélszék, amely fő- és mellékszaruállásokból álló szerkezet. 
 • A dőltszékes fedélszerkezet annyiban tér el a bakdúcos fedélszerkezetektől, hogy a ferde dőltszékek a szélső főfalakhoz közel támaszkodnak a kötőgerendára és a fedélszék taréja felé dőlnek.

 

Avantaje sarpanta din lemn

A fából készült tetőszerkezetek számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Az egyszerű illesztésektől a gyors kivitelezésig, a faszerkezet hosszú élettartamán át rengeteg érv szól mellette. Mindezek az előnyök csak abban az esetben érvényesek, ha az építőanyag kellő védelemmel van előkészítve, valamint betartódnak az épületfizika és kémia törvényszerűségei.

Magunkról röviden

 

Bizonyára nem véletlenül „kopogtatott” be hozzánk, valószínű  szeretne házának vagy mezőgazdasági épületének egy időtálló, biztonságos, az időjárás viszonttagságait jól bíró tetőszerkezetet. Jó helyen jár! Csapatunknak az ács szakmában eltöltött több mint 20 éve a záloga annak, hogy igényes, minőségi, a határidőket pontosan betartva végezzük dolgunkat, hisz másként már rég nem léteznénk mint vállalkozás.

A háztetők évszázados hagyományok alapján szinte 98-99%-ban fenyőfából épültek és épülnek a mai napig. Az általunk használt faanyag kiváló minőségű. A tetőszerkezetek kivitelezésénél szakértelemmel kiválogatott és feldolgozott építőfákat alkalmazunk. A vörös illetve lúc fenyőből készült gerendák mellett, előnyös tulajdonságainak köszönhetően rétegragasztott gerendát is használunk a tetőszerkezetek kivitelezésénél. A ragasztott gerenda jobban bírja a terhelést, kisebb a repedés és csavarodási hajlam, nem szárad össze mivel alacsony a nedvességtartalma és nagy fesztávok illetve ivelt szerkezetek is kivitelezhetők segítségükkel.

Szeretjük a szakmai kihívásokat és helyszíntől függetlenül igyekszünk a legjobb tudásunk szerint teljesíteni. Voltak megrendelőink már Bukaresttől Temesvárig és Magyarországon is helyt álltak cégünk alkalmazottai. Munkánkat dícséri a fővárosi Casa Rustic illetve Potcoavă vendéglők tetőszerkezete. Rétegragasztott gerendák határtalan alakítási lehetőségeit kihasználva készítettük el a temesvári Uno vendéglő rendezénytermét valamint nyári kertjét. Magyarországon számos, Makovecz Imre Kossuth-díjas építész által tervezett épület kivitelezésében vállaltunk szerepet.

Hívjanak, írjanak bátran! Az elkészült és hozzánk eljuttatott tervek alapján készítünk egy díjköteles árajánlatot, amit ha Ön elfogad, a többi már csak a mi dolgunk. Csalódni nem fog, sem a munkánkban, sem a bevállalt határidőben, melyet ha nem tartunk be Ön árengedményben részesül. 

Termékeink

 • Fa tetőszerkezetek
 • Faház szerkezetek
 • Pavilonok
 • Rendezvény termek
 • Vendéglői teraszok, termek, filagóriák
 • Ragasztott fagerendák
 • Tetőtéri szerkezetek

Kapcsolat

S.C. KOSI-ROM S.R.L.

J19/2003/843

RO 15788951

JUD. HARGHITA

COM. CIUMANI,  NR. 1335

TEL: 0743-622-429